
Clienten
Tevredenheid
Provincies
Dagen per week

Ik kom op voor de rechten en behoeftes van mijn cliënten.
Ik ben Margriet Frik en ben sinds 2019 door de rechtbank benoemd als professioneel mentor.
In 2005 heb ik mijn verzorgende IG diploma behaald, in dat zelfde jaar begon ik met werken en leren binnen Cosis. Hier heb ik de opleiding SPW 4 behaald. Ik ben tot maart 2020 werkzaam geweest als persoonlijk begeleider bij Cosis. Om mijn mentorschap beter te kunnen combineren ben ik daarna bij Zonnehuisgroep noord gaan werken op een gerontopsychiatrische afdeling. Eind 2020 heb ik de keuze gemaakt mij volledig te focussen op mijn eigen bedrijf Together mentorschap.
Door mijn werk als persoonlijk begeleider van mensen met een beperking ben ik de waarde gaan inzien van een wettelijk vertegenwoordiger. In mijn werk als persoonlijk begeleider liep ik er tegen aan dat de wet en regelgeving in de zorg steeds complexer werd en dat het regelen van goede zorg, huisvesting enz. steeds lastiger werd. Ik wilde betrokken raken bij het proces van wet en regelgeving en de passende zorg vinden voor een client. Ook een artikel 21 is voor mij geen onbekend begrip.
Ik vind het een voordeel dat ik zelf van de werkvloer kom, je kunt je goed inleven in zowel de client als de hulpverlener. Ik ben graag nauw betrokken bij de cliënten en probeer een goede vertrouwens band met deze op te bouwen als hier de wens voor is. Ik doe altijd mijn uiterste best voor iedere doelgroep en leeftijd benaderbaar te zijn en doe mijn werk met veel plezier!
Zoekt u ook een mentor? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Clienten
Tevredenheid
Provincies
Dagen per week

Ik kom op voor de rechten en behoeftes van mijn cliënten.
Nou hier ben ik dan, even voorstellen,
Mijn naam is Jannie Heemskerk, toen Margriet mij vroeg om weer te gaan samenwerken voor een aantal uren per week hoefde ik daar niet over na te denken. Want dat samenwerken is een goed idee en met onze jarenlange ervaring. Daarnaast vinden wij het allebei erg belangrijk om onze kwetsbare medemensen te ondersteunen bij het nemen van beslissingen rondom welzijn en zorg wanneer zij dit zelf niet meer kunnen. Wij kunnen met onze ruime ervaring in de zorg met verschillende doelgroepen van betekenis zijn omdat we kennis van zaken hebben over het zorgproces en alles wat daarbij komt kijken.


Bekijk waarmee ik u kan helpen
Togethermentorschap staat voor vertrouwen en duidelijke communicatie. Bekijk een van onze pagina’s voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.

Belangenbehartiging
De persoonlijke belangen van de cliënt behartigen en hem of haar adviseren.
Vertegenwoordiging
De cliënt beschermen en vertegenwoordigen bij zaken zoals verzorging, verpleging, begeleidingen of behandelingen.
De meest gestelde vragen
Wat doet de mentor
Een mentor is een wettelijke vertegenwoordiger en belangbehartiger van de cliënt op het gebied van zorg en welzijn. Als het kan laat de mentor de cliënt zelf beslissingen nemen, wanneer de cliënt dat niet kan doen is de mentor bevoegd dit voor de cliënt te doen.
De kosten van een mentor
Bij een laag inkomen kunnen de kosten van een mentor en griffierecht (gedeeltelijk) worden vergoed uit de bijzondere bijstand. Daarvoor kan een aanvraag worden gedaan bij de gemeente die deze regeling waar maakt.
Vergoeding voor de mentor
De rechter bepaald de vergoeding voor de mentor. De vergoedingen van de mentor zijn door de wetgever vastgesteld in de regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren.
Hoe regel ik een mentor
Als u vrijblijvend informatie wilt verkrijgen over de mentor kunt u via de contact knoppen hierboven contact opnemen met mij. Ik ben telefonisch, per mail en via de website bereikbaar.



